Kategorier
Borgerjournalistik Journalistik

Hvor er borgermediet, der dækker urolighederne?

Der sker ting og sager i København og andre byer lige nu. Biler og containere sættes i brand, kan man læse hos internetmedierne.

Men hvor er det borgerjournalistiske medie, som bruger den enorme ressource, som indbyggerne i de berørte byer udgør? Nogle personer fra Ekstra Bladets Nationen (hvor jeg også sidder) har fremstillet et Google Maps-kort over de steder, hvor der har været brande — men kortet er afhængig af politiets døgnrapporter og vil således altid være “bagefter”.

Jeg efterspørger et medie, der minut for minut følger urolighederne. Det sted, hvor jeg kan gå hen for at se, hvor der nu er ballade/uroligheder/brand. Hvor indbyggerne rapporterer ind med historier om, hvordan situationen løbende udarter sig, hvor journalisterne ikke venter på, at politiet bekræfter optøjerne.

Det kunne jeg godt tænke mig at se, og urolighederne kunne være et oplagt emne for et borgermedie. Det overrasker vel få, at der nu er ballade fjerde nat i træk…

3 kommentarer til “Hvor er borgermediet, der dækker urolighederne?”

Så længe der ikke er nogen der “har interesse” i det, sker der ikke noget.

modkraft.dk var stedet at følge i dagene omkring rydningen af Ungeren, men de går jo også bevidst efter at støtte de unge. Man kan argumentere for at det ikke er et rendyrket “citizen medium”, men det smager alligevel lidt derhen af…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *