Kategorier
Journalistik Mobil

Det mobile internet: Lad os tale indhold

Som du måske eller måske ikke er klar over, er der i disse dage mobilmesse i Barcelona, hvor Google Android er blevet vist frem.

En artikel på business.dk forklarer, at en af de helt store emner på mobilmessen er indhold på det mobile internet:

Internet på mobiltelefonen er blandt andet blevet interessant, fordi netop mobilt bredbånd allerede på nuværende tidspunkt er blevet en standardvare, selv om danskerne endnu mangler at tage det til sig. På Mobile World Congress-messen, har meget af opmærksomheden rettet sig mod spillere som Google, Yahoo og Facebook, selv om disse normalt ikke har været relevante i mobil-sammenhæng.

Der er vel næppe tvivl om, at der er mange store spillere, der i øjeblikket leder efter den hellige gral indenfor det mobile internet. Herhjemme har man/vi i JP/Politikens Hus en fælles mobil enhed, der sørger for at alle husets publikationer rykker på den mobile front.

Hvilken form for indhold?
Spørgsmålet er så bare, hvor fremtiden ligger. Er det via de mere eller mindre statiske (men samtidig overskuelige og hurtige at hente) sider, som vi kender nettet på mobilen nu? Eller kommer der mere “gods” på og flere features?

Jeg har set nogle eksempler på, hvordan man også kan kombinere mobiltelefonen og internettet, og det ser altså spændende ud. Og Facebook på mobilen? Det vil jeg da slet ikke afvise. Her vil folk også få en årsag til at have internettet i lommen, de kan altså fortælle deres onlinevenner, hvad de laver og uploade billeder og andet.

Jeg er i forvejen mere eller mindre afhængig af at have mobilen på internettet. Jeg tjekker dagligt min mail fra mobilen (via Opera Mini) og jeg følger også udvalgte RSS-feeds fra min N95.

Vi har for nylig fejret ekstrabladet.dk‘s 10 års jubilæum, hvem ved, om vi fejrer mobil.eb.dk om 10 år?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *