Kategorier
Net-TV Nyheder

Fransk mediehus rykker på borgerjournalistikken

Franskmændene har forstået konceptet bag GlobalVoices og rykker nu selv i superligaen med et projekt om borgerjournalistik. ‘The Observers’ hedder projekt og site, hvor flere dramatiske historier fra et par af verdens brændpunkter allerede har set dagens lys, før de kom i de etablerede medier. Det handler om troværdighed, tillid… Og ofte om borgerjournalistens sikkerhed.

Dette er et gæsteindlæg skrevet af Kenneth Ley Milling.

*

Mediehuset France24 News har sat et totalt sejt projekt i søen. Det handler om borgerjournalistik og er noget af det mest seriøse, jeg til dato har set.

The Observers‘ hedder det og handler om, at få almindelige verdensborgere til at aflevere billed, lyd og video’er til en online-platform, hvor journalister tager hånd om eventuel redigering og udgivelse.

I en TV-udsendelse på France24 forklares hele konceptet, så det vil jeg skåne jer for her – se udsendelsen!

Der tales ikke kun om troværdighed og tillid (som vi plejer), men med hjælp fra CNET’s Emmanuel Parody også om sikkerhed… Borgerjournalisternes sikkerhed, når de filmer magthaveres misbrug og overfald på befolkningen. Dette er i høj grad et spørgsmål om at “omgå” myndigheder, der i mange lande kontrollerer internettet, og med det samme slette alle digitale spor efter sig.

Tjek så i øvrigt liiige deres mash-up-kort, hvor alle The Observers borgerjournalister er lagt ind. Hvis det her bare er starten fra France24, så tror jeg snart jeg skal på fransk studietur 😉

En kommentar til “Fransk mediehus rykker på borgerjournalistikken”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *