Kategorier
Events

Hvordan bliver historier til hos Global Voices

Dette er et gæsteindlæg skrevet af Kenneth Ley Milling.

*

(Fra Solana Larsen seminar)

Der spørges fra salen om, hvordan historierne bliver til. Afleverer folk selv input eller sætter Global Voices (GV) folk til at skrive noget bestemt?

Solana: Det vender begge veje. GV har over 100 mennesker, der skriver gratis på en fri creative commons licens. Omvendt kan GV prøve at finde ud af for eksempel, hvem som kunne skrive noget om og fra OL i Beijing i 2008. Cirka 1/3-del er folk, der selv kommer til GV og spørger om ikke de kunne få lov til at skrive noget fra deres område eller deres speciale-område. På anbefaling fra Reuters har GV lige ansat en kenyansk kvinde, der i sin blog skriver supergodt om miljø og natur.

“Afviser I nogle,” spørges der fra salen. Solana svarer ‘Ja’ – der er jo nogle, der ikke er helt er uvildige. Eksempelvis kan dedikerede Hugo Chavez-fans i Venezuela ikke blogge hos Global Voices.

Solana fortæller dog om dilemmaet med, at GV gerne vil have bloggere fra rimeligt ufrie stater, hvor der måske kun er begrænset eller slet ingen frie journalister, der kan fortælle folk om lokale forhold – holdt op imod muligheden for at tjekke kilderne og undersøge vedkommende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *