Kategorier
Journalistik Nyheder

TV2-værter skal passe på, hvad de blogger om

Jeg var skeptisk, da jeg første gang så Søren Storm Hansen fra dSeneste fremføre argumentet om, at journalister ikke skal blogge på deres eget medies hjemmeside.

For som jeg ser det, bør det ikke være noget problem, da det ligger i blogmediet, at det er personens egne holdninger og ikke mediets, der hører hjemme i en blog.

Sådan er det desværre ikke altid, og derfor må jeg nok give Søren ret. For nylig fik TV2’s Per Fløng en skideballe for på sin blog at opfordre til dødsdom i Fritzl-sagen:

Det var imidlertid ikke ok, fastslår TV 2’s programchef, Keld Reinicke, der dog ikke mener, at sagen skal have konsekvenser for værten.

“Jeg har snakket med Per Fløng og gjort klart, at man skal tænke sig om, når man skriver under TV2’s varemærke,” siger han til Ekstra-Bladet, og kalder formuleringerne om dødsstraf for dumme.

Idéen ved en blog er jo netop, at det der står der, ikke skal høre under et varemærke, som for eksempel TV2. Det, som Per Fløng skriver om, er Per Fløng selv og Per Fløngs holdninger. Ikke TV2’s.

Hvad hvis han nu havde blogget på www.perfloeng.dk (som pt. er ledigt – hint, hint Per 😉 ), havde TV2 så kunne give ham en skideballe? Det ville ikke være under TV2’s varemærke, men alle der ville følge hans blog, ved jo formentlig, at han er TV2-vært.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *